359693 - Snouck van Loosenpark
Enkhuizen F 3460
Tegenover Snouck van Loosenpark 22, 1601 ER te Enkhuizen

Omschrijving

Gemetselde BOOGBRUG over de slingerende waterpartij, met aan beide zijden drie behakte stenen ter versiering van de rondboog en voorts gebogen brugleuningen, uitgevoerd op een hardstenen plint met gemetselde pijlers waartussen sierlijk gesmede hekwerkjes en waarboven een gemetselde band met tandlijsten in gele siersteen, het geheel afgesloten door een hardstenen lijst. De zuidelijke brugleuning heeft in het midden voorts een hoge gietijzeren lantaarn met reliëf.

Boogbrug deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en uitsluitend als zodanig van belang.

Ja Weg- en waterbouwkundige werken Brug(C)