359693 - Snouck van Loosenpark
Enkhuizen F 3285
Tegenover Snouck van Loosenpark 1, 1601 EP te Enkhuizen

Omschrijving

Aan het eind van de zuidoostwaarts uitzwenkende waterpartij achter de opzichterswoning gesitueerd WATERVOGELHUIS, opgetrokken op een enigszins geknikte plattegrond, met bakstenen voet, in houten vakwerk met kruisvormen uitgevoerde bovenbouw met vierruitsvensters onder samenstel van met rode pannen gedekte zadel- en wolfdaken met overstek en met eenzelfde dakkapel als bij de woonhuizen in het midden van de lange noordwestzijde, die voorts links in de gevel een boogvormige ingang heeft.

Watervogelhuis, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en uitsluitend als zodanig van belang.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.