Utrecht B 4525
Lange Nieuwstraat 41, 3512 PC te Utrecht

Omschrijving

In oorsprong mogelijk 17e eeuws PAND, met verdieping en mezzanino onder pannen schilddak; 19e eeuwse lijstgevel met vroeg 20e eeuwse houten winkelpui met puibalk, op de verdieping twee lichtgetoogde schuifvensters; het mezzanino bevat twee lage, verticaal gedeelde vensters, tussen de verdiepingen twee cordonlijsten. Inwendig verdeeld in een voor- en achterhuis met verschillend niveau, met een rechte tussentrap met gesneden leuning en eindpaal en een doorgaande spiltrap met ingesneden spil en treden met oren; een souterrain aan de achterzijde met troggewelven; voorts samengestelde balklagen met moer- en kinderbalken. In de voorkamer en in de gang betegelde wanden (deels met figurale voorstellingen).

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis