Rozenburg B 9946
Molenweg 30, 3181 AT te Rozenburg

Omschrijving

KORENMOLEN 'de Hoop', blijkens opschrift op het wiekenkruis uit 1887 daterend en gebouwd als ronde bakstenen stellingmolen met rondom verspreid rondboogvensters met onder een vierruitsverdeling en boven een gebogen drieruitsverdeling, afgewisseld door negenruitsvensters waarvan van beide typen een enkele met luik; voorts een omgaande houten stelling.

Karakteristieke 19e-eeuwse dorpskorenmolen met stelling, tesamen met de naastgelegen molenaarswoning de enige nog in Rozenburg aanwezige 19e-eeuwse bebouwing vormend en als zodanig van belang, alsook uit oogpunt van cultuurhistorische waarde.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen Molen