Valburg H 421
Waalstraat 14, 6673 MB te Andelst

Omschrijving

BOERDERIJ op T-vormige plattegrond, gedateerd boven de inrijdeur van de stal: 1885. Voorhuis met verdieping onder met riet gedekt schilddak met op de nokeinden een schoorsteen; symmetrisch ingedeelde voorgevel met in het midden deur met bovenlicht, omlijst door pilasters, afgedekt met kroonlijst; op begane grond 6-ruitsschuifvensters met luiken en op verdieping 4-ruitsschuifvenster; in linker zijgevel openslaande deuren met luiken; in rechter zijgevel 6-ruitsschuifvensters met luiken op begane grond en 4-ruitsschuifvenster op verdieping; gepleisterde plint; staafankers. Schuurgedeelte onder met riet en pannen gedekt wolfdak links en rechts woonhuis ten dele met vlak gedekte verdieping uitgebouwd, in schuur, links twee 6-ruitsschuifvensters met luiken en een T-vensters, bovenindeling eens gewijzigd, rechts 6-ruitsschuifvenster met luiken en twee 4-ruitsschuifvensters op verdieping; in achtergevel in het midden grote getoogde deeldeuren met aan weerszijden een rondboogvenster en een getoogde staldeur; boven deeldeuren een hooiluik.