Grote Kerkstraat 19, 5911 CG te Venlo
Grote Kerkstraat 21, 5911 CG te Venlo

Omschrijving

Huis met rijk door nissen gelede gezwenkte gevel, voorzien van het ankerjaartal 1588, een renaissancegevelsteen met het alliantiewapen Vogelsanck x Boeener, twee borstbeelden in ronde omlijstingen en verder o.a. twee ruitvormige maskerstenen. Gerestaureerd in 1921. Achter het huis een binnenplaatsje met tweeledige, vrijstaande bakstenen en ten dele gecementeerde achterbouw op rechthoekige plattegronden en met doorgang naar het achterterrein. Het voorste lid gedekt met een pannen zadeldak en bestaande uit begane grond en meelzolder met luik aan de achterzijde en eenvoudig venster en deur aan de voorzijde; aan de zijde van de doorgang een breed venster met 8 x 3 ruitjes. Het achterste lid is lager en heeft een pannen lessenaarsdak, een venster aan de rechter zijkant en achter- deur. De achterbouw was jarenlang in gebruik als bakkerij en maakt in historisch en functioneel opzicht deel uit van de vroegere combinatie van woon- en bedrijfsruimte.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)