Genooyerweg 58, 5914 HA te Venlo

Omschrijving

O.L. Vrouwekapel. In 1631 opgetrokken als rechthoekig gebouwtje met driezijdige sluiting, in 1757 westwaarts vergroot, in 1916 door P.J.H. Cuypers voorzien van een driepasvormige kooruitbreiding, weer later westwaarts uitgebreid. Tot de inventaris behoren o.a.: Houten altaarretabel in Lodewijk XV-stijl; twee crucifixen, respectievelijk van circa 1500 en XVIIa; Madonnabeeld, XVIIa en beelden van de H.H. Lucia, Elisabeth van Thuringen, Johanna van Valois, XVI B, Quirinus en Rochus, XVIIa. Schilderijen; Agnes Huyn van Amstenrade, XVII A; Johanna van Valois, circa 1700; Maria met Franciscus en Johanna van Valois onder het kruis, XVII B. Wegkruis bij de kapel, corpus XIX. Grafzerk van Agnes van Huyn van Amstenrade, overleden 1641 en een beeld van de H. Martinus.

Ja Religieuze gebouwen Kapel (F) Kapel(F1)