Vlaardingen M 1196
Westhavenkade 54, 3131 AG te Vlaardingen
Westhavenkade 53, 3131 AG te Vlaardingen

Omschrijving

Monumentaal patriciershuis(XVIIIb) ter breedte van acht vensterassen en bestaande uit parterre met twee verdiepingen. Hardstenen plint met getoogde keldervensters, in Lod. XIV-trant versierde deuromlijsting met bovenlicht en gesneden omlijsting van het bovenvenster. Boven het hoofdgestel van de deur een lindeboom, het wapen van de bouwheer, burgemeester Abraham van der Linden. Geheel links een eenvoudiger deuromlijsting. De kroonlijst heeft gesneden Lod. XIV-consoles. De getoogde vensters van de bovenste verdieping stoten in het hoofdgestel door. In het lage zadeldak twee getoogde dakvensters met zijvoluten. Op de rechterhoek een driezijdige erkeruitbouw met hardstenen plint en tentdak. Inwendig: twee kamers met geschilderde plafonds door Gerard Sanders, 1750, betimmering, Lod. XV en gesneden schouw met schoorsteenstuk.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis