Vledder A 759
Jongkindt Conincklaan 8, 8387 GK te Boschoord

Omschrijving

Eenvoudige kolonistenwoning van het Z.g.nieuwe type (midden 19e eeuw; mogelijk zelfs 1825-1835); het woongedeelte is grotendeels uit baksteen opgetrokken en wordt afgedekt door een met pannen belegd zadeldak, met twee schoorstenen. De voorgevel is uitgerust met een groter, een kleiner en een zoldervenster ter weerszijden van het rookkanaal 11/2-steens strekken en 1- steens rollaagjes; windveren en beitelingen langs de geveltoppen; staafankers. Het bedrijfsgedeelte is opgetrokken van houten palen, bekleed met geteerde planken; in de zijgevels verschillendsoortige vensters en een deur. Kenmerkende koloniewoning van de Maatschappij van Weldadigheid. Gebouw behorende tot de kolonie-gebouwen van de Maatschappij van Weldadigheid. Zie voor een toelichtende beschrijving en karakter der kolonie en de aard der kolonie-woningen het registerblad betreffende het hoofdgebouw, Majoor van Swietenlaan 28 te Frederiksoord, bekend als Huis Westerbeek.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)