Vlissingen E 3027
Vlissingen E 3624
Vlissingen E 2714
Boterplein 3, 4381 JE te Vlissingen
Boterplein 1, 4381 JE te Vlissingen

Omschrijving

In oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws PAND met verdieping onder met Hollandse pannen (achter rode; voor blauw geglazuurde) gedekt zadeldak (dwarskap) tussen gepleisterde puntgevels met schouderstukken, bekroond door schoorstenen en met staafankers. De waarschijnlijk laat 18e eeuwse voorgevel is afgesloten met een lijst en een goot op klossen en bevat in totaal negen 19e eeuwse schuifvensters en een deur met gedeeld bovenlicht, met een gesneden, in het midden opwelvende deurkalf en met een omlijsting bestaande uit pilasters op hardstenen neuten en afgedekt met kroonlijst. Aan de voorzijde twee dakkapellen met 6-ruits schuifvensters. In de linker zijgevel vernieuwde vensters en deur. Tegen de rechter zijgevel een waarschijnlijk 18e eeuwse aanbouw onder met pannen gedekt lessenaarsdak tussen gevels met vlechtingen. In de voorgevel twee vensters en een deur. Aansluitend op deze aanbouw een waarschijnlijk 17e eeuwse schuur zonder verdieping onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild aan de achterzijde en aan de voorzijde tegen tuitgevel met vlechtingen en met schouderstukken afgedekt met natuurstenen platen. Staafankers in voor- en zijgevel(s).

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)