Vlissingen E 1770
Bellamypark 35, 4381 CH te Vlissingen

Omschrijving

Pand met geschilderde natuurstenen lijstgevel en ter hoogte van de beganegrond ontlastingsbogen boven de vensters en deurpartij. Voor de eenvoudige deurpartij ligt een stoep. Het pand bezit grotendeels zijn oorspronkelijke structuur en dateert vermoedelijk uit de 16e eeuw. Het pand wordt vanaf de kelder tot aan de zolderverdieping door een dwarsmuur in tweeën gedeeld. Alleen het kleinere voorste deel van de kelder is overwelfd. Een natuurstenen spiltrap geeft toegang tot het grotere achterste deel van de kelder. Van de oorspronkelijke kap resteert de reeks onderste schaargebinten. Daarboven is later een zeer flauw hellend zadeldak aangebracht. De voorgevel is tot aan de zolderverdieping nog oorspronkelijk. Dit deel van de gevel is in natuursteen uitgevoerd. Het linker penant is smaller dan het rechter. Het is vermoedelijk versmald als gevolg van de bouw van de naastgelegen school (nr. 33). De gepleisterde achtergevel is mogelijk gedeeltelijk nog oorspronkelijk en bezit hardstenen waterlijsten ter hoogte van de verdiepingen. De top van de gevel zal gelijktijdig met het dak zijn gewijzigd. Alleen in de grote zaal op de beganegrond zijn de moerbalken met consoles in renaissance-stijl te zien. Het pand is vooral van belang vanwege zijn architectuur- en bouwhistorische waarden die voornamelijk worden bepaald door de gevels, de oorspronkelijk structuur en onderdelen daarvan.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)