Vlissingen E 3306
Hendrikstraat 25, 4381 AA te Vlissingen

Omschrijving

Z.g. Beeldenhuis. Voor modern pand geplaatste, van elders uit de stad hierheen overgebrachte fraaie gevel van natuursteen, vier traveeën breed, gedateerd 1730, ontworpen door J.P. van Baurscheit de Jonge. Op een gebosseerde onderbouw een Korintische orde, waarvan de middelste twee traveeen tezamen gevoegd zijn tot een dominerend middendeel van de façade, dat aan zijn voet een rijk balkon met smeedwerk heeft en dat bekroond wordt door een fronton. Ter weerszijden van de gevel driehoek een de zijtraveeen bekronende attiek, bestaande uit balustraden en hoekbeelden. Aan deze laatste en aan de Neptunusgroep, die het fronton bekroont, ontleent het gebouw zijn naam. Gebeeldhouwd ornament met vrouwenkoppen op de dekstukken van de middenvensters en op de sluitsteen van de benedenvensters. Stoep met smeedijzeren stoephek.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)