Vlijmen H 1010
Nassau Dwarsstraat 5, 5251 KJ te Vlijmen

Omschrijving

Midden 18e eeuwse boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel met gepleisterde plint en vlechtingen een 6-ruits schuifvenster, een deru met gedeeld bovenlicht, twee 16-ruits schuifvensters en een 9-ruits zoldervenster. In de linker zijgevel enige kleine vensters, twee deuren en iets terugliggend ten opzichte van de gevel de deeldeuren. In de rechter zijgevel een 4-ruits schuifvenster en enige stalvenstertjes. In de achtergevel met vlechtingen twee staldeurtjes en enige stalvenstertjes. Staafankers. In het interieur vloer van oude plavuizen, wand met twee bedsteden en hoekkast, plafond bestaande uit enkelvoudige balklaag met profiel en eiken vloerdelen in de woonkamer; vloer van Naamse plavuizen met plint van Naamse steen in de gang; pomp met hardstenen gootsteen in keuken; paneeldeuren.