Voerendaal A 4816
Voerendaal A 4596
Haeren 3, 6367 VP te Voerendaal
Haeren 5, 6367 VP te Voerendaal
Haeren 4, 6367 VP te Voerendaal
Haeren 6, 6367 VP te Voerendaal

Omschrijving

Kasteel Haaren; vier vleugels om een binnenplein XVII-JXVIII, waarvan de langgerekte voorvleugel met poort in het midden en torenvormige hoekpaviljoens het herenhuis vormde; rechterhelft van de frontvleugel met kruiskozijnen van Naamse steen en ankerjaartal 1743.

Het ten noordoosten daarvan gelegen BAKHUIS en REMISE is een rechthoekig gebouw. Het bakhuis is opgetrokken in baksteen met hoekkettingen van bekapte Kunrader steen en twee vensters met omlijstingen van Naamse steen. Tussen 1840 en 1870 is een remise voor landbouwvoertuigen tegen het bakhuis aangebouwd. De houten kapconstructie bevat een groot aantal merktekens die door de houttransporteur en koper zijn aangebracht (vlot- en handelsmerken).

Ja Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats