Raadhuisstraat 1, 5261 EH te Vught

Omschrijving

Villa "Bleyenburg". Gepleisterd (aan weerszijde, oost- en zuidzijde ook met getrokken horizontale voegen), oorspronkelijk 17e eeuw, doch omstreeks het midden van de 19e eeuw uitgebreid en verbouwd, vijf vensterassen breed pand met verdieping onder twee met blauwe Hollandse pannen gedekte schilddaken; gevels afgesloten met in pleisterwerk uitgevoerde kroonlijst, aan de westzijde hoger opgetrokken, rijker geprofileerd en voorzien van verdiepte velden. In de noordgevel 2 vensters met 6-ruits schuiframen en blinden op de b.g. en venster met T-raam op verdieping. In de oostgevel in totaal 8 vensters met afgeronde bovenhoeken, geprofileerde stucwerk-omlijsting met kuif en T-ramen en in het midden dubbele deuren met bovenlicht; tegen de noordzijde een laag uitbouwtje het gesneden gootlijst, tussen dit uitbouwtje en een oostelijk gelegen schuurtje met opengewerkte, gesneden gootlijst een smeedijzeren hek met gietijzeren kolommen. Tegen de zuidgevel een vlakgedekte, later aangebouwde serre met openslaande deuren en vensters met T-ramen; op de verdieping een laag, rechtgesloten venster en een rond venster. In de westgevel op de begane grond 3 vensters met T-ramen en blinden en een dubbele deur met bovenlicht; op de verdieping een hoger opgetrokken, door gekorniste kroonlijst met consoles afgesloten middenrisaliet met balkon, waarop twee balkondeuren uitkomen, omsloten door pilasters met verdiepte velden en erboven een boogveld met cartouche; vensters met T-ramen, stucwerkomlijsting en afgeronde bovenhoeken; tegen de noordzijde een gedeeltelijk houten aanbouw, waarop een balkon.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)