Wageningen E 2465
nabij Westbergweg, Wageningen

Omschrijving

Door hek omsloten begraafplaats van de familie De Constant De Rebecque, waarop aanwezig de volgende, in hardsteen uitgevoerde zaken:

-een in 1894 opgerichte gedenknaald ter nagedachtenis aan Juste Thierry Baron de Constant de Rebecque (1786-1867), stichter van het landgoed Belmonte (1834-1857).

-grafzerk ter nagedachtenis aan J.T.C. Baronesse de Constant de Rebecque (1855-1951), G.A. Rijksgravin H. van Puckler Baronesse van Grodtiz geboren de Constant de Rebecque (1857-1941), E.E.F. Baronesse de Constant de Rebecque geboren Gravin van Rechteren Ahnem (1832-1907) en W.A.Baron de Constant de Rebecque (1894-1927).

-twee zitbanken met opschrift.

-een lezenaar met opengeslagen bijbel.

Ten westen van de begraafplaats de tufstenen fundamenten en muurresten van de volgens de overlevering in de 6e eeuw door bisschop Swibertus gestichte kapel, die in de 9e eeuw door de Noormannen verwoest werd. Het gehele terrein van begraafplaats en kapel is omsloten door een tweede hekwerk.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen