Warnsveld L 3000
Warnsveld L 3001
Warnsveld L 646
Warnsveld I 3543
Rijksstraatweg 119, 7231 AD te Warnsveld

Omschrijving

Huize Baank. Gepleisterd rechthoekig gebouw in neoclassicistische trant, waarvoor in 1826 de eerste steen gelegd werd. Het huis heeft een souterrain,parterre en verdieping. De voor- en achtergevel bezitten middenrisalieten, aan de achterzijde bekroond door een houten fronton. Schilddak met hoekschoorstenen. Vensters met Empireschuiframen. De middenpartij van de voorgevel heeft een driehoekige bekroning met arkeltorentjes op de hoeken in neogotische stijl, ca.1880. Tegen de oostelijke zijgevel een overdekte voorrit voor koetsen waarop een verdieping in eclectische vormen verbouwd, overblijfsel van een oranjerie die ca.1880 grotendeels werd afgebroken. Het huis wordt omgeven door een parkaanleg in Engelse landschapsstijl.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats