Wassenaar B 10915
Deijlerweg 153, 2241 AE te Wassenaar

Omschrijving

In oorsprong mogelijk 17e eeuwse BOERDERIJ waarvan het smalle, hoge voorhuis nog resteert, destijds behorend tot het kasteel Ter Weer, met later aangebouwd bedrijfsgedeelte. Voorhuis onder hoogopgaand rieten zadeldak tussen puntgevel met vlechtingen en staafankers; rechts onderkelderd, de kelder voorzien van een tongewelf en getoogde vensters met diefijzers; de opkamer bevat in de rechterzijgevel twee twaalfruitsvensters en een T-venster aan de voorzijde; de voorgevel is verder voorzien van schuifvensters zonder roedenverdeling met daarboven ontlastingsboogjes en twee vensters in de top; de linkerzijgevel bevat voorts drie schuifvensters en twee steunberen. Inwendig zware balken met geprofileerde sleutelstukken. Lager aangebouwd gedeelte onder pannen zadeldak met wolfeind aan achterzijde, rechts goot op klossen. Te linkerzijde aangebouwd stookhut onder pannen lessenaarsdak en een houten karnhuis onder pannen tentdak.