Bij Schoonhetenseweg 56, 8111 PV te Heeten

TOEGANGSBRUG MET BALUSTRADE, HEKPIJLERS EN SIERHEK, uit de tweede helft van de 18e eeuw.

Tweebogig gemetselde brug met uitzwenkende uiteinden, waarvan de flanken zijn bekleed met platen zandsteen waarin schijnvoegen zijn gegroefd.

Loodrecht op het hart van de centrale brugpijler twee samengestelde vierkante bakstenen hekpijlers, bekleed met platen zandsteen met identieke schijnvoegen, afgedekt met sierplaat waarboven vaasvormige bekroning in zandsteen. Tussen de pijlers een smeedijzeren dubbel draaihek met spijlen en voluutvormige zijstukken, eveneens met spijlen (tweede helft 18e eeuw). Aan weerszijden brug gietijzeren hekwerk met handlijsten, regels en geprofileerde balusters, aan de uiteinden uitzwenkend.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen