Schoonhetenseweg 56 A, 8111 PV te Heeten

Omschrijving

NOORDELIJK BOUWHUIS. Naar het voorplein kwartcirkelvormig gebogen bouwhuis met grijze pannen gedekt, samengesteld tent- en lessenaardak uit de tweede helft van de 18e eeuw, mogelijk naar idee van P.W. Schonck.

In het gebogen gevelvlak zes traveeën, bestaande van west naar zuid uit een aan de bovenzijde getoogd kozijn met bovenlicht met 12-ruitsindeling en openslaande ramen met 8-ruitsindeling, een smalle deur met getoogde bovendorpel, een venster als boven, een poort met getoogde bovendorpel en dubbele deur, een venster als boven, een smalle deur als boven. De luiken van de vensters en de houten deuren zijn beschilderd met een lichtblauwe zandloper op een wit veld.

Westgevel: venster met luiken als voorgevel en een houten deur.

Noordgevel: aan de gracht gelegen gevelpartij onder lessenaardak, vermoedelijk een restant van het oorspronkelijk hier aanwezige 17e-eeuwse bouwhuis, met een uitbouw onder tentdak.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.