Schoonhetenseweg 58, 8111 PV te Heeten

Omschrijving

ZUIDELIJK BOUWHUIS. Naar het voorplein kwartcirkelvormig gebogen bouwhuis met ommuurd achtererf, met grijze pannen gedekt samengesteld tent- en lessenaardak, uit de tweede helft van de 18e eeuw, mogelijk naar idee van P.W. Schonck.

Het gevelvlak zes traveeën breed, bestaande van west naar noord uit een aan de bovenzijde getoogd kozijn met bovenlicht met 12-ruitsindeling en openslaande ramen met 8-ruitsindeling, een smalle deur met getoogde bovendorpel, venster als boven, een poort met getoogde bovendorpel en dubbele deur, een venster als boven, een smalle deur als boven. De luiken van de vensters en de houten deuren zijn beschilderd met lichtblauwe zandlopers op een wit veld. Aan de oostzijde van de zuidgevel, aan de gracht gelegen, de orangerie.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.