Bij Schoonhetenseweg 54, 8111 ME te Heeten

Omschrijving

Bakstenen ORANJERIE uit de tweede helft van de 18e of het begin van de 19e eeuw, onder met grijze pannen gedekt tentdak, gebouwd tegen de zuidoosthoek van het zuidelijk bouwhuis en met de voorzijde naar de moestuin, bloemhof en boomgaard gericht.

Aan de grachtzijde (oostzijde) is te zien dat de oostgevel aan onderzijde in het muurwerk van het bouwhuis is opgenomen en aan de bovenzijde er koud tegenaan is gezet. Centraal aan voorzijde de rechthoekige ingang met getoogd bovenlicht met 10-ruitsindeling, met aan weerszijden een schuifvenster met getoogde bovendorpel en wisseldorpel; onder wisseldorpel 9-ruitsindeling, erboven 6-ruitsindeling. Venster en ingang van groen geschilderde luiken voorzien.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.