Tegenover Schoonhetenseweg 56, 8111 PV te Heeten

Omschrijving

TUINHUISJE in het park in landschapsstijl. Houten tuinhuisje uit de tweede helft van de 19e eeuw op cirkelvormige grondslag met kegelvormig licht overstekend rieten dakschild, rustend op deels authentieke gecanneleerde ronde en deels vernieuwde gladde ronde pijlers. Ruimte tussen pijlers dichtgezet met riet, met uitzondering van de naar het noorden gerichte voorzijde, alwaar ingang. Aan de binnenzijde langs de cirkelvormige met riet afgedekte wand een eenvoudige houten bank.

Tuinhuisje vormt het pendant van een meer naar het noordwesten in het park in landschapsstijl geplaatst tuinhuisje, dat een recente kopie is van een oud tuinhuisje op deze plaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen