Monseigneur Hendriksenstraat 25, 7031 HN te Wehl

Omschrijving

Boerderij 'De Negelaar' in schoon metselwerk (met gepleisterde plint) opgetrokken, midden 19e eeuwse boerderij van het middenlangsdeeltype (T-huis). Woongedeelte met lage verdieping onder met riet gedekt schilddak; zuidelijk gedeelte onderkelderd; in totaal vijf 12-ruits schuifvensters met luiken op de b.g. en vijf gedeelde vensters op de verd.; woongedeelte aan z. zijde in schuurgedeelte uitgebreid met vlakgedekte aanbouw met verdieping en met 4- en 5-ruits vensters.

Schuurgedeelte met ten dele vernieuwde gevels en onder met riet en pannen gedekt zadeldak met wolfeind; in de zijgevels betonnen tweeruits stalramen en rechtgesloten staldeuren; in de achtergevel rechtgesloten staldeuren; in de achtergevel rechtgesloten deeldeuren.

Achter de boerderij een midden 19e eeuwse middenlangsdeelschuur onder met riet en pannen gedekt zadeldak met wolfeind (O.zijde) en schild (W.-zijde; rechtgesloten deeldeuren in O.gevel; rechtgesloten staldeuren en tweeruits betonnen stalramen in overige gevels.

Afgezien van de voor dit type kenmerkende uitbreiding van het woongedeelte en enige vernieuwingen, en mededoor de nog aanwezige rietdekking gaaf en goed voorbeeld van een 19e eeuws T.huis.