Wessem B 911
Bij Groenstraat 22, 6019 AH te Wessem

Omschrijving

St. Medarduskerk. Koor, XVIII. Schip, in 1950 herbouwd met gebruikmaking van de oude zijbeukmuren en buitenwaarts verplaatste hardstenen kolommen met Maaskapitelen, XV. Belangrijke overblijfselen van een kruisbasiliekje, XV, met klaverbladvormige oostpartij zijn in het huidige kerkgebouw bewaard, o.a. de zijmuren van het koor en de beide oostelijke kruisingszuilen met Ionische kapitelen. Tot de inventaris behoren o.a.: twee biechtstoelen, 1773 en 1838; preekstoel midden XIX; houten beelden: Marianum, XVI A; Annatrits, XV B; crucifix, XVIa; H. Jozef, midden XIX. Kerkhofmuur. Klokkenstoel met klok van anonieme gieter, 14de eeuw, diam. 103 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 1594, vervaardigd door Meister Wijman Herbeinc.