389052 - Boerderijcomplex
Ruinerwold M 330
Dokter Larijweg 60, 7961 NM te Ruinerwold

Omschrijving

Terzijde van de boerderij en van daaruit toegankelijk, een laat 18e-eeuws uit baksteen opgetrokken BAKHUIS, dat wordt gedekt door een met blauwe pannen belegd zadeldak tussen topgevels met windveren en makelaar; schoorsteen; vlechtingen; goot op houten consoles; geschilderde plint; de gevel aan wegzijde voorzien van twee gekoppelde 12-ruitsramen met luiken; in de kopgevel een 16-ruitsraam met luiken en bovenlicht en in de top een luik; in de gevel aan erfzijde een 12-ruitsraam met luik; 1/2-steens rollagen.

Laat 18e-eeuws bakhuis van belang wegens ouderdom, bij het hoofdgebouw aansluitend materiaalgebruik, architectonische vormgeving en oorspronkelijke functie, en vanwege de belangrijke ligging ten opzichte van de weg en andere monumentale onderdelen van het boerderijcomplex.