Kerkenstraat 6, 7064 BH te Silvolde

Omschrijving

HERV. KERK (St. Mauritius). Eenbeukige zaalkerk met 3/8 gesloten koor en zware toren met hoge spits, die een koepeltje draagt. Het schip, dat onoverwelfd is, dateert uit de romaanse periode; de toren is vroeggotisch en het koor waarschijnlijk XV. Het koor heeft een rococoplafond. Inventaris: preekstoel (XVIId) met Lod. XV-achterschot en lezenaar (1751). Twee herenbanken (XVII). Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan één van M. en J. Fremy, 1641 , diam. 112 cm. en één van P. van Trier en R. Peckel, 1671, diam 99,6 cm. Mechanisch slingeruurwerk van Van Bergen. Eenklaviers orgel, in 1855 gemaakt door C.F.A. Naber. Na ingrijpende verbouwingen in 1974 gereconstrueerd door Flentrop Orgelbouw. Mechanisch torenuurwerk.