394052 - Boerderijcomplex
Schoonebeek C 6064
Oostersebos 4 A, 7761 PS te Schoonebeek

Omschrijving

Op het erf uit hout en steen opgetrokken, gedeeltelijk met stro beklede SCHUUR met 18e-eeuws ankerbalkgebint, gedekt door een met gegolfde pannen belegd schilddak; de deuropeningen ten dele nog oorspronkelijk; aangebouwde jongere stookhut, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een driezijdig met pannen belegd schilddak met windveren en topschoorsteen; deur en rondboog- en halfronde vensters met gietijzeren tracering.

In aanleg 18e-eeuwse schuur van belang wegens ouderdom en ankerbalkconstructie, aangebouwde jongere stookhut, alsmede wegens de markante ligging ten opzicht van de weg en de andere monumentale onderdelen van het complex.