394071 - Boerderijcomplex
Schoonebeek C 6072
Bij Oostersebos 11, 7761 PS te Schoonebeek

Omschrijving

Op het erf (ten dele sterk gerestaureerde) kenmerkende schuur met 18e-eeuws ankerbalkgebint en eiken sporenkap onder aan achterzijde doorgetrokken driezijdig rieten schilddak met toef tegen met stro en stro-vlechtwerk beklede rechte gevel met klein overstek aan voorzijde; de wanden ten dele uit steen opgetrokken en ten dele met hout en stro-vlechtwerk bekleed; onderschoer, staldeuren en lichtgetoogde 19e-eeuwse gietijzeren 6-ruitsstalramen.

Kenmerkende in aanleg 18e-eeuwse schuur van belang wegens ouderdom, ankerbalkconstructie, eiken sporenkap en karakteristieke vormgeving, alsmede wegens de markante ligging ten opzichte van de weg en het hoofdgebouw.