394125 - Boerderijcomplex
Schoonebeek C 4718
Bij Oostersebos 17, 7761 PS te Schoonebeek

Omschrijving

Op het erf kenmerkende uit steen en hout opgetrokken SCHUUR met 18e-eeuws ankerbalkgebint en eiken sporenkap en jonger 19e-eeuws stalgedeelte met windveren en toef, tegen rechte geveltoppen, bekleed met hei en riet, respectievelijk hout; ramen en deuren van verschillende soort en maat, onder andere teruggeplaatste deuren met mandeur, rechtgesloten staldeuren en vierkante, halfronde en halfrond gesloten 19e-eeuwse (gietijzeren) stalramen; aan een der zijden jongere vermoedelijk 20e-eeuwse houten aankapping onder met pannen belegd lessenaarsdak.

Kenmerkende schuur met 18e-eeuwse ankerbalkgebint en eiken sporenkap en 19e-eeuws aangebouwd stalgedeelte met stookhut van belang wegens ouderdom, ankerbalkconstructie, eiken sporenkap en karakteristieke vormgeving, alsmede wegens de markante ligging ten opzichte van de weg en het hoofdgebouw.