395599 - Gemeenlandshuis
Haarlemmerliede en Spaarnwoude H 2067
Burgemeester Bruijn hof 5, 2064 KX te Spaarndam

Omschrijving

HOUTLOODS. Op het erf van het Gemeenlandshuis van Rijnland gesitueerde Houtloods, in oorsprong 18e-eeuws en bestemd voor de opslag van hout voor de werkzaamheden in het noordelijkst gebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De Houtloods is opgetrokken in hout onder pannen zadeldak tussen puntgevels met makelaars en met rechts een aangekapte aanbouw. In de puntgevels een luik en een topvenster met kleine roedenverdeling. Inwendig resteert nog grotendeels de houten draagconstructie met telmerken.

Houtloods met grotendeels oorspronkelijke draagconstructie van belang als onderdeel van het Gemeenlandshuis van Rijnland.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag