Woudrichem H 1797
Woudrichem H 1800 A1
Woudrichem H 1800 A2
Hoogstraat 10, 4285 AH te Woudrichem
Hoogstraat 12, 4285 AH te Woudrichem

Omschrijving

Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in de boogvelden boven de vensters, waartussen -in de verdieping- gakartelde zuiltjes op kraagstenen en met kapitelen, waarop gezwenkte, boven de vensters rechthoekig omgeknikte bogen rusten. Boven de deur een schelpmotief. Tien sierankers. In het midden twee gevelstenen: tussen de topvensters een alliantiewapen; tussen de middenvensters een steen met in reliëf een engel in een nis, waaronder een cartouche met het jaartal "1593", waarboven het opschrift: In den gulden engel". Gerestaureerd in 1956.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)