Altena
Woudrichem

Huis "In den salamander", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in de boogvelden boven de vensters, waartussen -in de verdieping- gekartelde zuiltjes op kraagstenen en met kapitelen, waarop gezwenkte, boven de vensters rechthoekig omgeknikte bogen rusten. Vroeg 19e eeuwse deuromlijsting met schelpmotief. Tien sierankers. In het midden een gevelsteen met in reliëf een brandende salamander en in een cartouche het opschrift "IN DEN SALAMANDER 1606" Gerestaureerd in 1956.

JaHoogstraat144285 AHWoudrichem
NeeHoogstraat164285 AHWoudrichem