Rijksstraatweg 76, 3632 AD te Loenen aan de Vecht

Omschrijving

ZUIDELIJK BOUWHUIS. Voormalige, een verdieping hoge, deels wit gepleisterde oranjerie en koetshuis, recent tot woning verbouwd,overkapt door een met grijze pannen gedekt mansardedak van recente datum, ter vervanging van een oorspronkelijk, aan de voormalige tuinmanswoning (zie onderdeel 3) identiek schilddak, gebouwd over de westelijke grenssloot, even ten zuiden van de toegangsbrug. Voor(oost-)gevel: centraal aan de gevel een dubbele glazen deur met 6-ruitsindeling, waarboven een bovenlicht met 6-ruitsindeling, met aan weerszijden luiken. Zuidgevel: twee empire- vensters met 6-ruitsindeling, met aan weerszijden luiken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.