Bij Rijksstraatweg 78, 3632 AD te Loenen aan de Vecht

Omschrijving

BRUG MET HEKWERK TUSSEN HET JAAGPAD EN DE OOSTZIJDE VAN DE PLAATS. Laat 17e- of vroeg 18e-eeuwse bakstenen rondboogbrug, aan de uiteinden uitzwenkend, waarin dam, tussen het jaagpad en de oostzijde van de plaats. Dwars op de brug, loodrecht boven de boogconstructie een smeedijzeren sierhek uit ca. 1830, bestaande uit een dubbel traliehek met twee voluutvormige zijstukken met puntijzers. Aan de uiteinden van de brug vier hardstenen bollen op hardstenen sokkels. Tussen de uiteinden van de brug en het hek vier obeliskvormige houten stoeppalen, door smeedijzeren ketting met hek en de hardstenen bollen verbonden.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen