Koog aan de Zaan C 5809
Kerkstraat 14, 1541 HA te Koog aan de Zaan

Omschrijving

HERVORMDE KERK. Gebouw uit 1685, in 1824 tot kruiskerk vergroot. De toren op de kruising 1920-22 met weerhaan, XVIId. Gevels in de trant van Vingboons. Preekstoel, 1686. Doophek, 1826. Orgelkas uit 1853 door Van den Brink gemaakt voor de R.K. Kerk H. Anthonius van Padua in Haarlem, in 1913 geplaatst in Koog aan de Zaan en voorzien van schijn-rugwerk. Het binnenwerk werd na de brand vervangen door het huidige: een twee-klaviers pneumatisch orgel met 23 registers geleverd door H.W. Flentrop in 1922. Drie herenbanken, XIXa. Kerkbanken, XVIId. Twee koperen lezenaars (XVIId en XIXa), koperen doopbekkenhouder, XVIId. Vier koperen lichtkronen, XVIId, een glazen lichtkroon, XIXa. Model van een driemaster, XVIId.