Zaandijk A 5706
Lagedijk 110, 1544 BK te Zaandijk
Lagedijk 112, 1544 BK te Zaandijk

Omschrijving

Gedeeltelijk houten huis in L-vorm. De linkervleugel met bakstenen gevels en een ingezwenkt houten voorschot met fronton, topguirlande, zijpilasters en een versierde vensteromlijsting aan de straat en een houten achtergevel met uitgezaagde windveren. De rechtervleugel, opzij afgesloten door een houten topgevel met uitschulpte windveren en een getorste makelaar, heeft in de bakstenen voorgevel een steen met een bijenkorf en 1749. Dakkapel in Lodewijk XVI-stijl boven de voorgevel. Eenvoudige dakkapel boven de houten achtergevel. Rechts een aanbouw met ingang en snijraam tussen Ionische pilasters. Deze aanbouw loopt door tot aan de Zaan, waar hij voorzien is van een ingezwenkt voorschot met gebogen fronton boven een onderbouw met overhoekse vensters. In een kamer: betimmering, geschilderd behang, dessus-de-porte, en schoorsteenmantel, XIXa. In de keuken een tegelschouw, XVIII.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)