Zaltbommel A 2720
Kerkstraat 26, 5301 EJ te Zaltbommel

Omschrijving

PAND op de hoek van de Ruiterstraat, bestaande uit de huizen "de Ark" (links) en "de Trippen" (rechts). Het huis "de Ark" bezit aan de Kerkstraat een trapgevel met geprofileerde puibalk en waterlijst, natuurstenen banden, geprofileerde dekplaten op de trappen, een geprofileerde en geblokte ontlastingsboog op consoles boven het zoldervenster en een toppilaster op maskerconsole. Gedateerd 1610. Rechts hiernaast op de hoek van de Ruiterstraat het huis "de Trippen" met een tot puntgevel gewijzigde trapgevel, eerste kwart 17e eeuw, met geprofileerde puibalk en waterlijst, waaronder tandingen. Deuromlijsting met omlijsting bovenvenster 18e eeuw, cartouche met rolwerk, zoldervenster met kruiskozijn. Achterhuis met puntgevel, voorzien van tussentrappen achter het rechter gedeelte. Achterhuis, parallel aan de Kerkstraat, met zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen achter het linker gedeelte van het pand. Belangrijke interieurdetails uit de bouwtijd.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)