Zaltbommel A 3756
Waterstraat 26, 5301 AJ te Zaltbommel

Omschrijving

PAND met gepleisterde en geverfde gevel, die in de verdieping aanzienlijke resten bevat van een rijk gedecoreerde renaissancegevel uit omstreeks 1550. De drie vensters worden gescheiden door kandelaberzuiltjes op gebeeldhouwde basementen. Op de kapitelen dezer zuiltjes staande putti, die kleine hoofdgestellen torsen. Hierboven rechte pilasters, met renaissance-ornament versierd. Boven de vensters rijk geprofileerde en met sculptuur bezette keperbogen. De gevel wordt afgesloten door een borstwering met verdiepte velden, welke gescheiden worden door pilasters, met gebeeldhouwde eikels bekroond. De hagedisse- en apenfiguurtjes tegen de onderpui zijn sculpturen van de beeldhouwer Van der Schaft.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis