403057 - Sterreschans
Loenen C 944
Bij Rijksstraatweg 22, 3631 AC te Nieuwersluis

Omschrijving

TOEGANGSHEK MET HEKPIJLERS AAN OPRIT VAN HET KOETSHUIS C.A.. Eenvoudig smeedijzeren dubbel draaihek uit ca. 1900 van rechte regels en haakse stijlen met pijlpuntvormige bekroning. Aan weerszijden geflankeerd wordt het door bakstenen samengestelde pijlers met hardstenen geprofileerd basement en bekroond met een hardstenen pompoenvormige bekroning op hardstenen dekplaat. Aan de voor(west-)zijde pijlers een hardstenen plakette met het opschrift STERRE (links) en SCHANS (rechts). Het hek is aan de oostzijde van de Rijksstraatweg gelegen, loodrecht op het koetshuis c.a..

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen