Zevenbergen O 345
Bloemendaalse Zeedijk 39, 4765 BN te Zevenbergschen Hoek

Omschrijving

"Huis Bloemdaal"; ten dele uit 1612 daterend, voormalig veerhuis dat ca. 1970 vrij ingrijpend is hersteld; grotendeels in schoon metselwerk opgetrokken pand zonder verdieping bestaande uit twee evenwijdige bouwdelen op rechthoekige plattegrond en onder met blauwe Hollandse pannen gedekte zadeldaken tegen tuitgevels aan de oostzijde, omlopend aan de westzijde en tegen tuitgevel aan de westzijde van de zuidgevel. In de oostgevel met gepleisterde plint een 10-ruits schuifraam en twee zoldervensters in het noordelijke deel en een kelderlicht, een 10-ruits schuifvenster en twee zoldervensters in het zuidelijk deel. In de zuidgevel met gepleisterde plint vier 20-ruits ramen en een 9-ruits zoldervenster, alle voorzien van ontlastingsbogen met geprofileerde bakstenen lijst en op de b.g. met natuurstenen blokjes. In de gepleisterde westgevel twee 10-ruits schuifvensters, een gevelsteen met het wapen van Bloemendaal en openslaande deuren met bovenlichten en kleine roedenverdeling. In de noordgevel twee 15-ruits ramen, een deur met 6-ruits bovenlicht en een 10-ruits schuifraam. Inwendig: tongewelfde kelder onder gedeelte van zuidelijk bouwdeel; moer- en kinderbinten balklagen met consoles. De aanbouw tegen de noordgevel valt niet onder de bescherming.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Transport