Zierikzee L 1435
Zierikzee L 2454
Havenpark 6 A, 4301 CD te Zierikzee
Havenpark 6, 4301 CD te Zierikzee

Omschrijving

Huis met gepleisterde gevel, 16e eeuws casco, in de 18e en 19e eeuw gewijzigd. Staat achter de rooilijn. In 1896 afgesplitst van Havenpark 8 en Havenpark 6a, waarmee het in oorsprong één complex samengesteld huis vormde. Havenpark 6 ligt direct achter Havenpark 8, Havenpark 6a betreft het bouwdeel ter rechterzijde van Havenpark 6, met separate ingang in de kopse gevel, voorzien van stoeptrap en stoephek XIX. Havenpark 6 heeft in het interieur 16e eeuwse onderdelen waaronder balklagen en eikenhouten kap met telmerken 3 t/m 7 (spanten 1 en 2 verwijderd bij afsplitsing van hoofdhuis in 1896), sporen van spiltrap en houten tussenwand op de verdieping. In het souterrain bouwsporen van voormalige verbinding met Havenpark 6a. Delen van 18e eeuwse stijlkamers op bel-etage en verdieping, waaronder plafonds en schouwen in Lodewijk IV en Lodewijk VI-stijl. Aan zijgevel aangebouwd 18e eeuws trappenhuis met trap uit de bouwtijd. Tevens 19e eeuwse elementen waaronder schouw op bel-etage. Stoeptrap en stoephek XIX; restauratieplan 2009 met voorstel om deze te verwijderen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)