Loenen E 572
Bij Oud Over 36, 3632 VD te Loenen aan de Vecht

Omschrijving

NOORDELIJK TOEGANGSHEK. Rechthoekig smeedijzeren 19e-eeuws dubbel hek van regels en stijlen met pijlpuntvormige bekroning, met twee smalle vleugelstukken met identieke stijlen en regels aan de openbare weg, aan de noordelijke oprit. Boven aan het linker vleugelstuk in vergulde smeedijzeren letters OUD en boven aan het rechter vleugelstuk in vergulde smeedijzeren letters OVER. Ter weerszijden van de vleugelstukken zich naar de zijkanten boogsgewijs verjongende zijstukken met identieke stijlen en regels. Het toegangshek is midden op een 18e- of 19e-eeuwse bakstenen dam met bolvormig gebogen keermuren geplaatst.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen