Bij Driebergseweg 17, 3708 JA te Zeist

Omschrijving

BRUG. In aanzien tweebogige brug, die vermoedelijk uit het begin van uit het begin van de twintigste eeuw dateert (mogelijk naar ontwerp van Springer), met aan weerszijde twee stenen balustrades, waarin in elk acht bogen zijn uitgespaard.

De balustrades, die zijn opgebouwd uit onregelmatig gevormde stukken in wild metselverband gevoegde tuf- en kunststeen en basalt met rustica oppervlak, zijn gesteld op vlakke natuursteenplaten en worden afgedekt door rustica granietplaten. De uiteinden van de balustrades van de brug, waarvan de vorm op een antiek Romeins aquaduct is geinspireerd, zwenken enigszins uit.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen