407237 - Woningbouwcomplex
Hilversum C 2110
Duivenstraat 11, 1223 LN te Hilversum
Duivenstraat 13, 1223 LN te Hilversum
Duivenstraat 15, 1223 LN te Hilversum

Oostelijk woningreeks.

Symmetrisch opgezette, grotendeels in baksteen uitgevoerde woningreeks bestaande uit een teruggerooid middenblok van zes gespiegelde woningen met twee hoger opgetrokken, en meer naar voren uitgebouwde, woningen te weerszijden en onder een stompe hoek aansluitende zijvleugels van elk drie gespiegelde woningen onder dwars zadeldak met schild aan de uiteinden.

De bij de hoeken van het plein gesitueerde woningen hebben een a-symmetrisch zadeldak, waarvan het dakvlak aan de pleinzijde laag in de zijgevel geplaatste woning-ingang. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407237 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)