407231 - Woningbouwcomplex
Hilversum L 3823
Meidoornstraat 7, 1214 JR te Hilversum
Meidoornstraat 9, 1214 JR te Hilversum
Meidoornstraat 11, 1214 JR te Hilversum

Oostelijke woningreeks, Meidoornstraat 5-11.

Symmetrisch opgezette reeks van vier gespiegelde eengezinswoningen, opgetrokken in baksteen met kapverdieping onder dwars, aan de voorzijde door twee punttopgevels doorbroken zadeldak, met aan de achterzijde lager doorgezet dakvlak, voorzien van drie identieke dakkapelreeksen, waarbij de middelste is opgenomen in een recht afgesloten, teruggerooide topgevel. De linkerhoekwoning (nr. 5) bevat voorts een naar voren uitgebouwd schuurtje onder asymmetrisch zadeldak, waarbij de aansluitende hoek wordt bekroond door een hoogopgaande schoorsteen, evenals bij de rechterhoekwoning (nr. 11) die aan de achterzijde verder is uitgebouwd.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407231 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)