407231 - Woningbouwcomplex
Hilversum L 3819
Bosdrift 25, 1214 JS te Hilversum
Bosdrift 27, 1214 JS te Hilversum
Bosdrift 29, 1214 JS te Hilversum

Zuidelijke woningreeks, Bosdrift 23-29.

Symmetrisch opgezette reeks van vier gespiegelde eengezinswoningen, opgetrokken in baksteen met kapverdieping onder dwarse mansardekap, aan voor- en achterzijde doorbroken door gelijkvormige, onder lessenaarsdak aangekapte, dakkapelreeksen van afwisselend kleiner en groter breedte met pannen gedekt. Aan de achterzijde twee gekoppelde, lage en plat afgedekte uitbouwen. Bij de rechterhoekwoning (nr. 29) bevindt zich aan de achterzijde een uitgebouwd schuurtje onder dwarse mansardekap met ingang aan de tuinzijde, terwijl bij de linkerhoekwoning (nr. 23) aan voor- en achterzijde dwarsmuurtjes zijn geplaatst.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407231 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)