Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
407407
Complexnummer
407244 - Watersporthaven
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82687/47
Kadastrale aanduiding
Hilversum O 1611
Vreelandseweg 50, 1216 CH te Hilversum

Omschrijving

Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg 50.

Restaurantgebouw met bijbehorende dienstwoning, thans genaamd paviljoen Wildschut, bestaande uit een vrij, door twaalf betonnen pijlers gedragen cilindrisch volume en een twee bouwlagen tellend, blokvormig bouwvolume, samengebracht onder een plat dak met licht overstek.

Met uitzondering van de in schoon metselwerk uitgevoerde zijgevels van de beganegrondlaag zijn alle gevels witgepleisterd en voorzien van in dunne stalen profielen gevatte vensters. De rondom over de volle gevellengte van het cilindrisch restaurantgedeelte geplaatste vensters hebben aan de bovenzijde een dubbele horizontale onderverdeling, terwijl de vijftienledige vensterpartij in de zuidgevel een enkelvoudige onderverdeling heeft. Voorts aan de zuidzijde een uitwendige trap, leidend naar de twee toegangen. De door twee afgeschuinde dwarsmuren gemarkeerde oostgevel bevat een - vernieuwde - dubbele ingang, alsmede een zijraam, terwijl in de lange - thans gewijzigde - noordgevel in oorsprong een zijdeur en een cirkelvormig venster waren aangebracht.

Paviljoengebouw met voor de vijfde fase in de oeuvre-ontwikkeling van Dudok kenmerkende vormgeving wegens de toepassing van blokvormige en cilindrische bouwvolumes, en het afwisselend materiaal- en kleurgebruik, als zodanig van belang, alsook onderdeel van het complex met monumentnummer 407244.

NB De naderhand aangebrachte luifel en lichtreclames bij de ingang vallen buiten de bescherming.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 407244. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Horeca