Zierikzee L 2557
Meelstraat 28, 4301 EC te Zierikzee

Omschrijving

Middeleeuws pand achter 19e-eeuwse gevel. De eerste vier balkvakken met een sleutelstuk boven de begane grond, een korbeelstel op de verdieping en de bijbehorende spantjukken dateren uit de late 14e of uit het begin van de 15e eeuw. De laat-gotische sleutelstukken met peerkralen boven de b.g. en verdieping zijn omstreeks het eerste kwart van de 16e eeuw aangebracht. Omstreeks 1600 werd het pand met twee balkvakken naar achteren toe uitgebreid en is de thans gepleisterde achtergevel met tuit gebouwd. Boven de begane grond bevinden zich rijk gedecoreerde renaissance-steutelstukken op natuurstenen consoles. 19e-eeuwse voorgevel met rechte kroonlijst en zesruits ramen op de verdieping; moderne onderpui.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis