407236 - Woningbouwcomplex
Hilversum C 8396
Jan van der Heijdenstraat 283, 1223 BN te Hilversum
Jan van der Heijdenstraat 285, 1223 BN te Hilversum
Jan van der Heijdenstraat 287, 1223 BN te Hilversum

Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis, Jan van der Heijdenstraat 279-287.

Woningreeks, bestaande uit een L-vormig, in oorsprong tot winkelhuis bestemd hoekpand op de linkerhoek (nr. 279) en vier gespiegelde woningen onder dwars zadeldak, doorbroken door kleine dakkapellen, met puntgevel aan de zuidzijde.

Het voormalige winkelhuis onderscheidt zich door de punttopgevel aan de westzijde, de rechthoekige winkelerker en het boven de plint aangebrachte houten beschot en heeft verder een lage, teruggerooide en gedeeltelijke gepotdekselde dwarsvleugel aan de noordzijde onder schilddak met overstek, steunend op een korte kolom en de dwarsmuur, die aldus een portiek vormt voor de in de kopgevel gesitueerde ingangsdeur. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd.

Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)